Nagrada koju Republika Hrvatska dodjeljuje za iznimna postignuća i doprinos od osobitog značenja za razvoj sporta u Hrvatskoj nazvana je po ocu našeg olimpizma, sportskom piscu i profesoru Franji Bučaru, koji se rodio prije 152 godine, 25. studenoga 1866. godine, u Zagrebu, a po drugi put je u utorak uručena u zgradi Hrvatskog sabora kao priznanje za višegodišnje uspješno djelovanje u sportu, osvajanje olimpijske medalje, iznimno znanstveno, stručno i pedagoško ostvarenje ili sportsko dostignuće.
Najviše državne nagrade na području sporta 'Franjo Bučar', kao nagradu za životno djelo u 2018. godini, dobili su Milka Babović, ,Vladimir Janković te posmrtno Mate Parlov, dok su dobitnici godišnje nagrade Zlatko Dalić, Luka Modrić, hrvatska nogometna reprezentacija, Miho Bošković, Tin Srbić, Neven Bertičević, Dino Sinovčić, Josip Bilić, Ivo Trumbić, Vjekoslav Šafranić, Boško Božić i Petra Deša.

VJEKOSLAV ŠAFRANIĆ (karate) - višestruki prvak bivše države u teškoj i apsolutnoj kategoriji u kojoj je postao i svjetski prvak 1976. godine.

 

Više na stranici http://www.drustvosportasaveterana.hr/vijest.php?id=365.

 

09.12. 2018. - Novigrad, Istra. Predstavnik kataša Karate kluba Alfa, ERIK ŠOPER na Prvenstvu Hrvatske za kadete, juniore i mlađe seniore osvojio je veoma vrijedno brončano odličje u kategoriji kadeta.

Erik je premijerno nastupio u starijoj kategoriji na državnoj razini. Nakon uvjerljive pobjede u prvom kolu u drugom kolu gubi 3:2. U repasažnim mečevima, kvalitetnim nastupima s dvije pobjede probija se na pobjedničko postolje i osvaja brončanu medalju.

Ovim uspjehom kataši Karate kluba Alfa ulaze u krug klubova osvajača državnih medalja u starijim uzrasnim kategorijama

 

Sve slike pogledajte u albumu na našoj fb stranici: slike

 

Kataši Karate kluba Alfa ove subote 08.12.2018. su nastupili na izuzetno jakom međunarodnom natjecanju koje je okupilo 67 klubova iz 10 zemalja. Nastupili smo s tri natjecatelja koji su osvojili 3 medalje - 1 srebro i 2 bronce.

ANTONIJA BARIĆ nastupila je u kategoriji učenica gdje je s tri pobjede izborila finale u kojem se ovoga puta ipak morala zadovoljiti srebrom.

IVAN KUKIĆ nastupio je u kategoriji učenika gdje je bio zaustavljen već u prvom kolu. Odličnim nastupima s ostvarene tri pobjede u repasažnim mečevima, Ivan uspjeva osvojiti brončanu medalju.

DINO HUIĆ je u izuzetno jakoj konkurenciji u kategoriji mlađih kadeta s jednim porazom i tri pobjede potpuno zasluženo osvojio brončanu medalju.

Također, treba napomenuti da se sutra u Novigradu održava Prvenstvo Hrvatske u katama za kadete na kojem nastupa naš Erik Šoper. Želimo mu puno sportske sreće i dobre nastupe.

 

Sve slike pogledajte u albumu na našoj fb stranici: slike

 

Nedjelja 25.11.2018. održan je 16. po redu "Zagreb Karate Fest". Natjecanje koje je okupilo oko 200 natjecatelja održava se neposredno prije finalne večeri kada je na redu u svijetu poznati "Top Ten".

Alfe su nastupile u katama i borbama

Kate:

Paola Šviglin 1. Mjesto (cicibanke)
Marin Sambol 1. Mjesto (ml. učenici)
3. Mjesto (učenici)

Borbe:

Marko Kodrnja 2. Mjesto (ml. učenici -34 kg)
Ivano Sambol 2. Mjesto (učenici - 42 kg)
Katja Milašin 3. Mjesto (učenice - 44 kg)
Ivona Sambol 3. Mjesto (ml.Kadetkinje +55 kg)
David Smolić 3. Mjesto (Kadeti - 70 kg)
Dorotea Milašin 3. Mjesto (Kadetkinje - 54 kg)
Iva Marković 2. Mjesto (Kadetkinje + 54 kg)

Borbe ekipno

ALFA TEAM 3. Mjesto (kadetkinje -Iva Marković, Sara Benić, Dorotea Milašin i Ivona Sambol) - odličje osvojeno kroz dva kola, prvo kolo izgubile od ekipe 10. DAN, a priliku za osvajanje odličja nisu propustile u repasažnom meču od ekipe "OMEGA"

Također su nastupili i Sara Benić (ml. Kadetkinje - 55 Kg) koja kroz dva meča nije došla do odličja, te Nikola Marjanović koji unatoč odličnom nastupu i vodstvu od 4:0, rekli bi zbog nedostatka iskustva, nespretno "izlazi iz borilišta - staje na crtu" na koji način zbog kazni gubi svoj meč - no bez obzira na isto svakako pohvala.

Čestitamo svim osvajačima, zahvaljemo roditeljima kao i našim natjecateljima koji su bili jedni uz druge, trčali od borilišta do borilišta i glasno navijali jer to je to 

 

Sve slike pogledajte u albumu na našoj fb stranici: slike

 

24.11.2018., Varaždin

Kataši karate kluba Alfa ovoga vikenda nastupili su na 14. po redu Kupu sv. Nikole u Varaždinu. Ovaj međunarodni turnir okupio je 455 natjecatelja iz 52 kluba i tri zemlje. 
Nastupili smo sa 7 natjecatelja, a osvojili 9 medalja - 4 zlata, 1 srebro i 4 bronce. Ovim rezultatima kataši karate kluba Alfa opet su zasjeli na vrh ukupnog poretka u katama. 
Podršku našim natjecateljima svojim dolaskom pružio je naš član Uprave kluba i potpredsjednik Sabora, gospodin Milijan Brkić.

Zlatne medalje: 
PAULA ŠVIGLIN - cicibanke 
IVAN KUKIĆ - ml. učenici i učenici 
TEAM UČENICI - Žeinski, Kukić i Krsnik

Srebrna medalja: 
VITO KRSNIK - učenici

Brončane medalje: 
MARIN SAMBOL - ml. učenici B 
ANTONIJA BARIĆ - učenice 
IVAN ŽEINSKI - učenici 
LUKRECIJA BRKAN - ml. kadetkinje

Čestitamo osvajačima medalja!

Sve slike pogledajte u albumu na našoj fb stranici: slike

 

Posjeta stranici

868890
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
201
173
3189
524780
5569
12276
868890

Trenutni posjetitelji

Imamo 9 gostiju i nema članova online